

A GAPIO Conference on Friday 18th July 25

Novotel Nairobi Westlands Lower Kabete Road, Westlands In Collaboration with

British Association of Physicians of Indian Origin, Commonwealth Association for Health and Disability and Africa Health Business

Time	Торіс	Speaker
8.00 am – 8:45 am (45 mins)	Registration & Coffee	Registration Desk
8:45 am – 09:00 am	Introduction	Dr Ramesh Mehta
(15 mins)		Dr Nandakumar
	Welcome Address	Jairam, GAPIO
		President
Session 1	Session 1: Global Perspectives On Healthcare Career	Session Chairs:
Total Session time	Opportunities	Professor Reena
09:00 am – 10:00 am		Shah (AKUH) and
(60 mins)		Dr Uday Bodhankar
09:00 am – 09:10 am (10 mins)	New and Evolving Healthcare Professions	Dr Kioko Jackson, CEO KHPOA
09:10 am – 09:20 am	Career in Healthcare Administration	Dr John Tole
(10 mins)	Career in realtricare Automistration	(Medical Advisor,
(10 mms)		Columbia Africa)
09:20 am – 09:30 am	Opportunities in Kenya's Healthcare System	Prof Stanley
(10 mins)	opportainties in Kenya's nearlieare system	Khainga, Chair
(10 mms)		KMPDC
09:30 am – 09:45 am	Panel Discussion	All the speakers
(15 mins)		
Session 2	Session 2: "Fireside Chat" with Audience	Moderators:
Total Session time	Participation	Dr Jackie Kitulu
09:45 am – 10:15 am		(WMA)
(10 mins each Guest)		
09:45 am – 09:55 am	Global Healthcare: Challenges and Opportunities	Dr Anupam Sibal,
uni		Group Medical
		Director, Apollo
		Group of Hospitals
09:55 am – 10:05 am	Kenya as a potential hub for medical tourism	Dr Rashid Khan,
15 mins		CEO (AKUH)
10:05 am – 1015 am	Impact of Global Healthcare Workforce Shortages	Dr Toseef Din, CEO











A GAPIO Conference on Friday 18th July 25

Novotel Nairobi Westlands Lower Kabete Road, Westlands

Time	Торіс	Speaker
		(MP Shah Hospital)
10:15 am – 10:30 am (15 mins)	Official Opening Ceremony: Lighting the lamp	Dr Jairam Dr Mehta Dr Bodhankar Ms Marloes Kibacha
10:30 am – 11:00 am (30 mins)	Coffee Break, meet sponsors and networking	
Session 3 Total session time 11:00 am – 11:45 am (45 mins)	Session 3: Moving with the times: Robotics and AI	Session Chairs: Dr Vishal Patel Dr Sudhir Parikh (USA)
11:00 am – 11:10 am (10 mins)	'Robotic Surgery - Changing the Paradigm in Women's Health'	Dr Pakhee Aggarwal (Delhi)
11:10 am – 11:20 am (10 mins)	'Digital Health and the Role of AI in Healthcare'	Dr. Sunil K Khetarpal (Delhi)
11:20 am – 11:30 am (10 mins)	'Role of AI in Reproductive Health Care'	Prof Suneeta Mittal (Delhi)
11:30 am – 11:45 am (15 mins)	Q&A session and Panel discussion	Panel: Prof Rawat and all the speakers
Session 4	Session 4: Rising Prevalence of Non-Communicable	Session Chairs:
<u>Total Session time</u> 11:45 am – 12:30 pm (45 mins)	Disease	Dr Yashwant Patil, Chair: TBA
11:45 pm – 11:55 am (10 mins)	Breakthrough in the Management of Diabetes	Dr Erick Njenga
11:55 am – 12:05 pm (10 mins)	The Silent Assassin -Cardiovascular Diseases Tsunami	Dr Jeilan
12:05 pm – 12:15 pm (10 mins)	"Precision has a new name - Welcome Zap-X!"	Dr G.K. Jadhav (Delhi)
12:15 pm – 12:30 pm (15 mins)	Panel Discussion	All the speakers Dr Chhaya Prasad (Chandigarh), Dr Jayoji Rao (Bangalore)
<u>Session 5</u> Total Session Time	Session 5 Health & Wellbeing	













A GAPIO Conference on Friday 18th July 25

Novotel Nairobi Westlands Lower Kabete Road, Westlands

Time	Topic	Speaker
12:30 pm -01:00 pm (30 Min)		
12:30 pm -12:40 pm (10 Min)	No Health without Mental Health	Dr Shailja Chaturvedi (Sydney)
12.40 pm – 12:50 pm (10 Min)	Sustainability and Green Healthcare	Prof H. Paramesh (Bangalore)
12:50 pm – 01 -00 pm (10 Min)	Are we neglecting our Skin? Skin Awareness Campaign	Mrs Shreya Gandhi (Indore)
1:00 pm – 2:00 pm (60 mins)	Lunch Break, meet sponsors and networking	
Session 6 Total Session time 2:00 pm – 3:00 pm (60 mins)	Session 6: Managing Chronic Diseases in Resource- Limited Settings	Session Chairs: Dr Saira Sokwalla (AKUH) Dr Prajakta Kaduskar (India)
2:00 pm – 2:10 pm (10 mins)	Alzheimer's and Dementia	Dr Dilraj Sokhi
2:10 pm – 2:20 pm (10 mins)	Managing chronic renal disease	Dr Hussein Bhaga
2:20 pm – 2:30 pm (10 mins)	Recent Advances in the Management of Chronic Liver Disease	Dr Hussein Jin or Dr Rupal Maru
2:30 pm – 2:40 pm (10 mins)	HIV Hopes on the Horizon	Dr Emily Cheserem (UK)
2:40 pm – 3:00 pm (20 mins)	Panel Discussion	Prof VK Raju (USA) Prof Nirmal Kumar (Delhi)
Session 7 Total Session time 3:00 pm – 3:30 pm (30mins)	Session 6: Global Health Innovation in Technology	Session Chairs: Dr Sushil Jain (India) Dr Ravjit Sagoo (AKUH)
3:00 pm – 3:10 pm (10 mins)	Telemedicine and Digital Health	Dr Dilraj Sokhi or Dr Rilwan Adan?
3:10 pm – 3:20 pm (10 mins)	Precision care, Involving Molecular oncology & targeted therapies	Dr Jyoti Bajpai (Mumbai)
3:20 pm – 3:30 pm (10 mins)	Healthcare Solutions from the Kenya Medical Research Institute	– Dr Matilu Mwau / Dr James Kimotho or Dr Abdulahi Ali (Chairperson)











A GAPIO Conference on Friday 18th July 25

Novotel Nairobi Westlands Lower Kabete Road, Westlands

Time	Торіс	Speaker
3:30 pm– 4:00 pm (30 mins)	Coffee Break, meet sponsors and networking	
<u>Guest Lecture</u> 04:00 pm – 4:15 pm (15 Min)	The Tragedy of Childhood Blindness	Prof V.K. Raju, President and Founder, Eye Foundation of America
Session 8 Total Session time 4:15 pm – 4:55 pm (45 mins)	Session 7: Medical Genetics Making Waves	Session Chairs: Dr Rohini Radia (AKUN)
4:15 pm – 4:25 pm (10 mins)	Transforming Care in Haemoglobin Disorders – Gene Therapy: Current Landscape and Future Direction	Dr Subarna Chakravorty (UK)
4:25 pm – 4:35 pm (10 mins)	Recent Advances in Medical Genetics	Prof Meena Upadhyaya (UK)
4.35 pm – 4:45 pm (10 Min)	Panel Discussion	
Guest Lecture 4:45 pm – 5:00 pm (15 mins)	Promoting Charitable work to assist patients in a Resource-Constrained Country: The Fiji Eye Project	Dr Jay Chandra (Sydney)
5:00 pm – 5:10 pm (10 mins)	Closing, summary of the day Thank you to the Sponsors	Dr Ramesh Mehta (UK)

6.30 pmDrinks Reception7.00 pmFaculty and Guest Dinner







